Dirigent

Sinds 2014 is het dirigeerstokje in handen van Theo Bindels. Theo (1951) ontwikkelde zijn muzikaliteit in Kerkrade bij een van de 10 verenigingen die de stad rijk is. In zijn eerste jaren bij de harmonie speelde hij bariton en later, toen hij besloot de muziek in te gaan, stapte hij over op de trombone.

Als professioneel trombonist speelde Theo ruim 30 jaar in het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. In deze hoedanigheid werkte hij samen met vele artiesten waaronder Toots Tielemans, Willeke Alberti, Lee Towers, Liesbeth List, Marjorie Barnes, Boris, Maud, Johnny Logan, Tony Neef, Karin Bloemen e.v.a. Binnen de Luchtmacht beperkte het takenpakket van Theo zich niet tot het trombone spelen. Als secretaris van de programmacommissie was hij medeverantwoordelijk voor de te spelen programmas van het orkest, begeleidde hij diverse gastdirigenten en trad hij in het buitenland op als reisleider. Hiernaast remplaceerde hij bij diverse beroeps(symfonie)orkesten waaronder Het Nederlands Blazersensemble.

Theo maakte tijdens zijn carriere bij defensie vele concertreizen naar o.a. Frankrijk, Griekenland, Curacao, Canada, Noorwegen, Spanje, Italie, Polen, Duitsland en Oostenrijk. Op klassieke leest geschoold kwam Theo in de Luchtmachtkapel voornamelijk met lichte muziek in aanraking. Hierdoor raakte hij muzikaal van veel markten thuis. Zijn vergaarde kennis in combinatie met zijn ervaring als podium-musicus maken hem tot een zeer gewaardeerde dirigent.

Naast Vlijt en Volharding dirigeert Theo op dit moment ook harmonie Concordia in Beesd. In zijn programmas streeft Theo naar het spelen van een stijlvol, aansprekend en afwisselend repertoire. In dit kader, wordt er zeer veel tijd aan opzet en keuze van programmas gestoken

Vorige dirigenten

   Dhr. Akkermans

   Dhr. A. Jetten

   Dhr. Hilgers

   Dhr. Kennis

   Dhr. Verbeet

   Dhr. Janssen

   Dhr. Peeters

   Dhr. Th. Thijssen

   Dhr. Jos Jetten

   Dhr. H. van der Logt

   Dhr. Jos Jetten

   Dhr. Nico Penners

   Dhr. Fred Weijers

   Dhr. Robin Cox

   Dhr. Jos Custers

   Dhr. Theo Bindels

Terug naar Vlijt en Volharding